Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın Fed'in güvercin duruşundan destek bulmuş olabilir ancak Pictet Wealth Management altın fiyatlarının kısa vadede her iyi yönde de hareket etmesini, 2020 yılında daha çok yukarı yönlü hareket etmesini bekliyor.

Pictet Group Döviz stratejisti Luc Luyet, ABD ekonomisinin görece sağlıklı olması ve küresel büyümenin Euro Bölgesi ve Çin ekonomisinin iyileşmesiyle 2019'un ikinci yarısında toparlanmasının beklenmesiyle birlikte değerli metalin zorlukla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Luyet'e göre -ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasına gidileceği ve İngiltere'nin anlaşmasız Brexit ihtimalinden kurtulacağı varsayımıyla- jeopolitik belirsizlik de azalabilir.

Cenevre merkezli kurumun stratejisti, Perşembe günkü mülakatta “Eğer siyasi risklerin gelecek birkaç ayda geride kalacağı konusunda haklıysak, bu büyüme görünümü için destekleyici ve altın için negatif olur. Altın için hala görece temkinliyim, özellikle de yılın ilk yarısında. Gelecek birkaç ayda altın için aşağı yönlü potansiyelin yukarı yönlü potansiyelin üzerinde olmasını öngörüyoruz.” dedi.