Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Piyasa normalleşme bekliyor
HABERLER

Piyasa normalleşme bekliyor

  • Bloomberg HT'nin Haziran ayı faiz kararına ilişkin anketinde katılan 22 kurum, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bir hafta vadeli repor ihale faiz oranının yüzde 46'da sabit tutmasını bekliyor.

  • Katılımcılar TCMB'nin geceli borç faiz oranını ise 150 baz puanlık indirimle yüzde 47,5'e indirmesini öngörüyor.

Giriş: 13 Haziran 2025, Cuma 16:46
Güncelleme: 13 Haziran 2025, Cuma 17:49

Bloomberg HT'nin faiz anketine katılan kurumların medyan tahminine göre piyasa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 19 Haziran'da gerçekleşecek toplantısında bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 46'da sabit tutmasını bekliyor.

Ankete katılan 22 kurum katılırken Haziran ayında en düşük haftalık repo faizi tahmini yüzde 44 seviyesinde olurken, en yüksek beklenti yüzde 46 oldu.

Merkez Bankası gecelik borç verme faizi oranını yüzde 49 seviyesinden yüzde 47,5 seviyesine düşmesi bekleniyor.

Ankete katılanların en yüksek gecelik borç verme faiz oranı 49 olurken en düşük ise yüzde 46 seviyesinde oldu.

Yıl sonu politika faizine yönelik medyan beklenti ise yüzde 35 seviyesinde olurken, en düşük beklenti yüzde 33, en yüksek beklenti yüzde 40 oldu.

Anket katılımcılarının medyan tahminine göre TCMB'ni Haziran toplantısında fonlamada 1 haftalık repoyla geri dönmesi bekleniyor.

TCMB, Nisan toplantısında bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 42,5'ten yüzde 46'ya, gecelik vadede borç verme faiz oranın da yüzde 46'dan yüzde 49'a yükseltmişti.