Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugünkü konuşmasında Çin'le uzun süredir devam eden ticaret savaşlarına dair mesajları piyasaların radarında olacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Judd Deere "Başkan Trump'ın konuşmasında, uyguladığı düşük vergi politikaları ve adil ticaret politikalarının  rekor düşük işsizlik ve ücret artışları gibi ekonomik toparlanmayı desteklediğini vurgulaması beklenebilir" yorumunu yaptı.  

ABD Borsaları son haftalarda Washington ile Pekin yönetiminin ticaret anlaşmasına yaklaştığı umutlarıyla rekor seviyelere yükselmişti. Geçen hafta iki ülkenin yetkilileri bazı ek vergilerin geri çekileceği konusunda anlaştıklarını belirtse de Başkan Trump bu iddiayı yalanlamıştı.

Minneapolis'teki Leuthold Group'tan Jim Paulsen Trump'ın ticaret savaşında 'birinci faz' anlaşmaya dair detay vermese dahi olumlu bir söylemin piyasaları memnun edeceğini söyledi.

Texas'taki Charles Schwab'ın Trading Birimi Müdürü Randy Frederick, Trump'ın konuşmasının belirsizlikleri sonlandırmayacağını söyledi. Uzman "bugünkü belirsizlikler yarın da muhtemelen devam edecek..Eğer tarifeler konusunda geri adım atmayacağını söylerse piyasa negatif tepki verecektir" yorumunu yaptı.

 

Reuters