Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Piyasalar Mobius Asya emtia üreticileri hisselerinde alım yapıyor

Mobius Asya emtia üreticileri hisselerinde alım yapıyor

  • Ünlü yatırımcı Mobius'un yönettiği Templeton Emerging Markets Group Asya'da emtia üreticilerinin hisse senetlerinde daha fazla alım yapacak

Giriş: 04 Mayıs 2016, Çarşamba 09:10
Güncelleme: 04 Mayıs 2016, Çarşamba 09:11

Hammadde fiyatlarının çok fazla düşmesi ardından sıçramanın henüz yeni başladığının ve kazaçların uç noktalarda olabileceğini belirten ünlü yatırımcı Mark Mobius, Çin emtia üreticilerinin hisse senetlerinde alım yapıyor.

Mobius'a göre başkanı olduğu Templeton Emerging Markets Group Asya'nın önemli ekonomilerindeki hammadde şirketlerinin hisselerinde daha fazla alım yapacak. Ünlü yatırımcı, kırk yıldan uzun bir süredir gelişen piyasalara yatırım yapıyor.

Belirli şirketlere işaret etmeyen Mobius'un e-posta ile yaptığı açıklamaya göre alım yapılacak hisse senetlerden bir çoğu uzun vadeli yatırım olacak.

Yaklaşık on yıldır Çin anakarasının en kötü hisse senedi yatırımı olan emtia üreticileri, bu yıl teşviklerin artırılması ve yerli yatırımcıların vadeli piyasalara ilgi göstermesiyle, Çin'deki yükselişe öncülük etti. Bloomberg Emtia Endeksi, Nisan ayında ardı ardına ikinci kez yükseldi. Rio Tinto Group'un eski başkanı Tom Albanese gibi piyasanın ünlü isimleri, çöküşün en kötü kısmının geride kaldığını düşünüyor.