Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Hedge fonlarını Donald Trump'ın sürpriz zaferine hazırlıksız yakalananlar listesine ekleyebilirsiniz.

Trump'ın anket bazlı tahminlerin çoğunu ters köşeye yatıran 8 Kasım zaferi öncesinde spekülatörler, Pazartesi günü açıklanan verilere göre altındaki uzun pozisyonlarını ardı ardına üçüncü haftada da artırmıştı.

Sonrasında ise altın fiyatları üç yıldan beri görülen en sert haftalık düşüşünü kaydederek beş ayın en düşük seviyesine geriledi. Altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı, üç yılın en sert iki günlük çıkışını kaydetti.

Altın fiyatları, ABD başkanlık seçiminin hemen ardından -siyasi kargaşanın güvenli varlıklara olan talebi artırması yönündeki beklentiyi karşılayarak- yükselmesine karşın, değerli metal cazibesini hızlı kaybetti.

Annapolis, Maryland'de Asset Management'tan Arian Day, “Çarşamba günü beklenilenin tam tersi bir manzaraya uyandık” dedi.

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Pazartesi günü açıklanan verilere göre altındaki net uzun pozisyonlar, 8 Kasım'da sona eren haftada yüzde 2.2 artarak 176,374 vadeli kontrat ve opsiyon sözleşmesi oldu. Portföylerdeki altın miktarı üç haftada yüzde 28 artarak Temmuz'dan beri görülen en fazla artışı kaydetti.