Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD doları, ABD Kongresi'nin reddedilmesi durumunda Başkan Donald Trump'un gündemi için sıkıntılar yaratabilecek sağlık reformu oylaması öncesi, Hazine tahvil faizlerinin dört gün süren düşüşünü durdurmasu ile birlikte değer kazandı.

Dolar G10 ülkelerinin paralarının çoğu karşısında, Çarşamba günü sağlık reformu tasarısının reddedilebileceği endişeleri ve bunun sonucu 10 yıl vadeli Hazine tahvil faizinin New York seansında yüzde 2.37 ile üç haftanın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte geriledikten sonra yukarı yönde hareket etti. ABD 10 yıllıklarının faizi Asya seansında 1 baz puan artarak yüzde 2.41'e ulaştı.

Tokyo'da Australia & New Zealand Banking Group Japonya döbiz ve emtia satışları müdürü Shigeki Yoshitoshi, "Kilit, dikkatlerin sağlık yasa tasarısı oylamaına çevrilmesi ile birlikte Hazine tahvil faizindeki hareketlerde," dedi ve "Trump'ın politika uygulamalarına ilişkin belirsizlik, Fed'in faiz artırımının ardından, pozisyon ayarlamalarını artırdı. Hazine tahvil pozisyonlarının temizlenmesi için daha da potansiyel var" şeklinde görüş bildirdi.

ABD Kongresi Perşembe günü sağlık yasa tasarısını oylayacak. Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi'ndeki muhafazakarlarla, tasarıya desteği sağlamak için gelebilecek son dakika değişiklikleri hakkında konuşuyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi altı seans üst üste düştükten sonra yüzde 0.1 yükseldi.

Dolar/yen paritesi, Asya'dan bir Döviz traderına göre, Tokyo fiksingi sonrası gelen alımlarla güniçi zirvesi olan 111.58 seviyesine çıktıktan sonra yüzde 0.2 yükselişle 111.40 seviyesine geldi.