Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'de hisse senetlerinin Tüketici Güvenindeki yükselişle çıkışını ikinci güne taşıması ve dolarda yükselişe neden olmasının ardından ikinci gün üst üste aşağı yönde hareket etti.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 09:41'de ons başına 1,249.06 dolara geriledi.Altın Salı günü yüzde 0.2 gerilemişti. Metal Pazartesi günü 1,254.86 dolar ile 24 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günkü yüzde 0.5'lik yükselişin ardından yatay seyretti.

ABD'de dün açıklanan tüketici güveni ve konut fiyatları verileri artış gösterdi.

Fed Başkan YArdımcısı Stanley Fischer dün yaptığı açıklamada, Fed'in bu yıl iki faiz artırımı daha yapılacağına ilişkin medyan tahmininin doğru göründüğünü söyledi.

ABD'deh hisse senetleri CUma günü sağlık yasa tasarısının parlamentodan geçirelememesinin etkisinin geçmesi ile birlikte yukarı yönde hareket etti.

Singapur'da Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "ABD piyasalarının siyasetin etkisinden kurtulması ile birlikte, dolarda dün görülen yükseliş ve ABD faiz ve hisse senetlerinde yukarı yöndeki hareket, altını olumsuz etkiliyor" dedi.

Spot gümüş yüzde 0.6 düşerken, platin yüzde 0.1 ve palladyum yüzde 0.3 geriledi.