Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

OPEC üyeleri Suuudi Aabistan ve Venezuela'nın enerji bakanları, arzı kısma için ortak çabalarının uzatılması gerektiğine ilişkin görüşbirliğinin arttığı bir ortamda, üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasını görüşmek üzere Rus mevkidaşları ile bir araya gelecek.

Suudi Arabistan Enerji ve Sanayi Bakanı Khalid Al-Falih, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile bu hafta telefonla görüşeceğini ve önümüzdeki iki hafta içinde bir araya geleceklerini söyledi. Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, Venezuela Petrol Bakanı Nelson Martinez de, Çarşamba günü Cezayir'de görüşmelerde bulunduktan sonra Moskova'yı ziyaret etmeyi planlıyor.

Goldman Sachs'ın emtia araştırma müdürü Jeff Currie, OPEC'in muhtemelen kısıntıları uzatacağını söyledi.

Suudi Arabistan ve bir grup Oeta Doğulu üretici ülke geçen hafta üretim kısıntılarına devam edilmesi konusunda ön anlaşmaya vardı ve Venezuela ve Cezayir Çarşamba günü kısıntıların uzatılmasını destekledi. Bu kararlar, Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC) ve Rusya'nın dört aydır devam eden üretim kısıntılarının stokları beş yılın ortalamasının altına düşürme hedefine ulaşmakta başarısız kalmasından sonra geldi.