Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'in bir sonraki başkanı için faiz artırımları konusunda muhtemelen mevcut politikayı izleyecek bir adayı seçeceği spekülasyonu ile kazancını korudu. Yatırımcılar ayrıca bu hafta açıklanacak olan Fed'in enflasyonu izlemede tercih ettiği göstergeyi ve istihdam verisini de izleyecek.

Spot altın, Cuma günü yüzde 0.5 yükseldikten sonra, yüzde 0.2 düşerek, Singapur saati ile 10:26'da ons başına 1,271.30 dolara geriledi.

Trump'ın Fed başkanını bu hafta açıklayabileceği ve adaylar arasına eğiliminin Fed Guvernörü Jerome Powell yönünde olduğu kaydediliyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi ve Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesi yakınında kaldı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.41 seviyesindeydi.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Cuma günü, ABD ekonomisinin son üç yılın en güçlü art arda iki çeyreklik büyümesini gerçekleştirmesinin ardından rekor seviyede kapandı.

ABD'de bu haftakişisel gelir ve harcamalar, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi ve tarım dışı istihdam verileri açıklanacak.

Fed'in iki gün sürecek olan politika toplantısı Çarşamba günü sona erecek. Ekonomistler bu tolantıda faizlerin sabit tutulması ve Aralık toplantısında artırılmasını bekliyor.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Çarşamba günü 2,163.4 ton ile Kasım 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından Cuma itibariyle 3.5 ton düşerek 2,158.1 tona indi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.6 düşerek ons başına 16.7733 dolara inerken, platin ve ppalladyum yüzde 0.1 gerileyerek sırasıyla ons başına 915.54 dolar ve 971.05 dolara indi.