Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, hazine tahvili faizlerinin dört günlük yükselişin ardından Asya'daki işlemlerde gerilemesiyle, önemli paraların çoğu karşısında düştü. ABD Doları, sonraki işlemlerde günlük kaybını geri aldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, piyasada dikkatlerin ABD vergi reformu tasarısından Beyaz Saray'dan gelebilecek altyapı harcamaları, refah ve korumacılığa yönelik olası sinyallere odaklanmasıyla, erken işlemlerde 50 günlük hareketli ortalamasının altında kaldı.

ABD'de beş yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Salı günkü işlemlerde -ABD ve Avrupa tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle- Nisan 2011'den beri en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından 1 bz puan geriledi.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Rodrigo Catril, “Tatil modu, yıl sonu hareketleri ve düşük likidite, dövizdeki görünümü bozuyor. Gelecek yılın başında ABD Doları'nın gelişen piyasalar ve emtia bağlantılı paralar (özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda Dolarları) karşısında daha güçlü olduğunu görebiliriz.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz iki günde yüzde 0.3 düşmesi sonrasında Çarşamba günü fazla değişmedi.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri 2 baz puan düşerek yüzde 2.45'e geriledi. 5 yıllıkların faizi ise Salı günü yüzde 2.23'e yükselmesinin ardından Çarşamba günü yüzde 2.21 seviyesine düştü.