Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'de Hazine tahvil faizlerindegi güçlü düşüş ve dolardaki zayıflama sonrası metalin alternatif yatırım aracı olarak cazibesinin artması ile birlikte dört haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,290.07 dolar ile 29 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Singapur saati ile 11:13'te 1,289.86 dolara geldi.

Fiyatlar yükselişini altıncı güne taşıyarak Ekim ortasından bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi ve 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde seyrediyor.

IG Asia stratejisti Jingyi Pan, "Fiyatlardaki yükseliş ABD Hazine tahvi,l faizlerindeki düşüşe bağlanabilir," dedi ve "Kısa vadede ABD vergi indirimlerinin doları destekleyip altını olumsuz etkileyebileceğine ilişkin endişeler var, ancak uzun vadeli görüş altın lehine" şeklinde görüş bildirdi. Pan, fiyat enflasyonunun 2018'de hızlanmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi düşüşünü üç haftanın en düşük seviyesine taşıdı.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 16.728 dolara çıkarken, platin yüzde 0.3 değer kazanrak ons başına 922.88 dolara ulaştı. Palladyum ise yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,063.08 dolara inmesine karşın 2001'den bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.