Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD hazine tahvili faizlerinin baskısıyla üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. ABD Doları, on yıldan uzun bir sürenin en kötü yılını geride bırakmaya hazırlanıyor.

ABD Doları, gösterge tahvil faizinin Çarşamba günkü düşüşünün ardından G – 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti. Yeni Zelanda Doları kazançlarını yedinci güne taşıdı. Avustralya Doları gibi emtia bağlantılı diğer para birimleri de yükseldi. Yıl sonuna yaklaşırken hacim düşük olması nedeniyle Döviz piyasalarında volatilite artış kaydetti.

Wellington'da Bank of New Zealand döviz stratejisti Jason Wong, “Likiditenin düşük olduğu piyasa koşullarında ay sonu fon hareketleri doların zayıflığı arkasındaki temel unsur. Riskler, doların 2018 yılında sterlin ve euro karşısında zayıflaması yönünde ağır basıyor. Emtia paraları Aralık'ta iyi performans gösterdi ve Ocak ayına sağlam zeminde başlayacak gibi görünüyor; fakat dolar karşısında yukarı yönlü potansiyelleri bu noktadan sonra büyük bir ihtimalle sınırlı” dedi.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 5 Aralık'tan beri en düşük seviyesine gerilemesi sonrasında yüzde 0.3 düştü. Gösterge bu yıl yüzde 8.2 gerileyerek verinin başladığı 2004 yılının sonundan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.