Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların hisse senedi piyasalarındaki sert satışların ardından güvenliliman niteliğindek, varlıklara yönelmesinden dolayı yükseldi.

Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,246.07 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 10:26'da 1,344.34 dolara geldi. Metal Pazartesi günü yüzde 0.5 yükselmişti.

ABD'de hisse sentleri Pazartesi günü sert satışlarla karşılaştı ve Dow Jones Endeksi puan bazında tarihinin en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları, Dow Jones Endeksi'nin son 6.5 yılın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından aşağı yönlü hareketlerine devam ederken, yen dolar karşısında geriledi.

Sydney'de & New Zealand Banking Group analisti Daniel Hynes, "Altının hisse sentlerinin sert düştüğü bu dönemde çok daha iyi bir performans göstermemesinden dolayı biraz şaşırdım," dedi ve "Ancak hisse sentlerindeki bu satış dalgası daha yeni ve düşüşlern birkaç gün daha sümrsi, altın gibi güvenli limanlara biraz daha alım getirebilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD ara biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha tırmandı.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın şimdilerde bir konsolidasyon safhasında," dedi ve "Piyasa artan volatiliteden ve risk varlıkarındaki sert düşüşten bir parça destek aldı. Ancak doların yükselişleri sınırlamasından dolayı biraz likidite ve ferahlama lazım" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Pazartesi günü 14baz puan düştükten sorna 3 baz puan daha gerileyerek yüzde 2.68'e indi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 1.2 yükselerek ons başına 16.9325 dolara çıkarken, platin yüzde 0.4 yükselişle ons başına 994.85 dolara tırmandı ve palladyum yüzde 1.1 düşerek ons başına 1,018.88 dolara geriledi.