Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Japonya'da süper uzun vadeli tahvillere yönelik ilgi yine artıyor.

Sompo Japan Nipponkoa Asset Management'a göre dolar hedge etmenin maliyetinin 10 yılın zirvesine tırmanmasıyla birlikte Japonya'da fonlar, ABD tahvillerinden uzaklaşarak yerel hazine tahvillerine ve Avrupa'dakilere sermaye aktarıyorlar.

Japon yatırmcıların beş aydan bu yana ABD tahvili satışı henüz azalma sinyali göstermiyor. Nisan ayı ile birlikte mali yılın başlaması bile -genellikle yeni yatırımları canlandırır- etkili olmadı. Süper uzun vadeli yen tahillerinin faizi 16 ayın düşüğüne yakın seviyelerde seyrediyor.

Sompo kıdemli yatırım yöneticisi Shinji Hiramatsu, “ABD'ye giren para akışının azaldığı net. Paranın Avrupa'ya ve Japonya'da süper uzun vadeli tahvillere aktığını görüyoruz.” dedi.

Dolar/yen pozisyonlarında hedge maliyeti, Libor faizindeki artışın ve dolardaki gerilemenin etkisiyle Mart ayında görülen yüzde 2.59 ile 10 yılın zirvesine yakın seviyelerde seyrediyor. Bu durum, ABD 10 yıllıklarının faizinin yüzde 2.8'in üzerine tırmanmasına karşın getiriyi eritiyor. Euro/yen pozisyonlarını hedge etmenin maliyeti ise sıfırın altında.