Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(11:00'de güncellendi)

Altın fiyatları, bu haftaki Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısı ve ABD GSYH rakamları öncesi, ticaret geriliminin zayıfladığı bir ortamda aşağı yönde hareket etti.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.6 değer kazanarak bir haftayı aşkın sürenin en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 08:39'da ons başına 1,227.60 dolara indi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.5 gerileyerek 8 Haziran'dan bu yana en düşük kapanışını yaptıktan sonra yüzde 0.1 yükseldi.

Yatırımcıların dikkatleri Perşembe günü gerçekleştirilecek AMB politika toplantısına çevrildi.

Kotak Commodity Service, bilgilendirme notunda, "Exchange traded fonları (ETF) çıkışları altındaki yükselişlere olan güven eksikliğini işaret ediyor. Piyasa üzerindeki diğer bir baskı ise, ABD ekonomisine ilişkin iyimserlik ve Fed'in bu yıl 2 faiz artırımı daha yapacağı şeklindeki duruşu" dedi ve "AMB toplantısı ve ABD GSYH verisi öncesi dolarda dalgalanma bekliyoruz. Bu da altını etkileyecek. Fed'in faiz artırımı beklentilerinin dolar için taban oluşturacak olmasından dolayı, yükselişlerde satış yapılabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 15.5529 dolara indi.

Platin yüzde 0.7 değer kaybederek ons başına 838.55 dolara geriledi.

Palladyum yüzde 0.2 kayıpla ons başına 938.11 dolara düştü.

(11:00'de güncellendi)