Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Singapur'da Craig Chan öncülüğündeki takım tarafından kaleme alınan nota göre Nomura, Hint Rupisi, Endonezya Rupisi, Türk Lirası, Meksika Pesosu ve Brezilya Reali'nde aşağı yönlü beklentisini koruyor.

Buna göre Nomura'nın dolar/Endonezya Rupisi paritesinde 3 aylık uzun pozisyonu geçerliliğini koruyor. Kurum, spot piyasada işlem gören paritenin kısa vadede 15,000 seviyesini kırmasını ve 15,500 ya da üzerine tırmanmasını bekliyor. Nomura'ya göre Endonezya Rupisi, gelişmiş piyasalardaki politika normalleşmesine, gelişen piyasalar üzerindeki geniş çaplı baskıya ve Çin'in makro ve kur risklerine karşı kırılgan.

Nomura'nın müşteri notlarına göre kurum, -EMEA bölgesinde- Türk Lirası'nın ABD ile olan gerilimin etkisiyle daha fazla değer kaybına karşın kırılgan olduğunu düşünüyor.

Kuruma göre ülkeden 7 – 10 milyar dolar fon çıkışı liranın yüzde 20 – yüzde 30 ek kaybıyla kuru 7.9 - 8.6 aralığına çekmesi anlamına gelebilir.

Latin Amerika'da, EM satış dalgasının ve siyasi belirsizliğin Brezilya, Meksika ve Arjantin üzerindeki baskıyı sürdürebileceği ifade edildi.

Dolar/Meksika Pesosu'nda yüksek EM maruziyeti nedeniyle uzun pozisyon tercih eden kurum, gelişmiş piyasalardaki politika normalleşmesini işaret ediyor.