Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Türk Lirası 2018 yılında az sayıda ralli gerçekleştirdi; fakat kurun yönü açısından Ekim ayında oluşan ivme dönüm noktasının sinyali olabilir.

TL, Cuma günkü işlemlerde dolar karşısındaki iki haftalık kazancını yaklaşık yüzde 10'a taşıdı. Bazı teknik göstergelerin yükselişin hız kestiğini göstermesine karşın diğer göstergeler yükselişin süreceğini işaret ediyor.

Liradaki yükselişin zamanlaması Türkiye açısından elverişli. Kur yükselirken yatırımcılar tarafından sık sık işi ağırdan aldığı ifade edilen Merkez Bankası, politika toplantısına 25 Ekim'de, öncesine kıyasla elverişli bir ortamda gidecek.

Cari işlemler dengesi tarafında Ağustos'ta rekor seviyede fazla verildi ve geçtiğimiz hafta rahip Brunson'ın serbest almasıyla ABD ile gergin ilişkilerin düzelmesi yönünde kilit bir adım atıldı.

Woodman Asset Management AG stratejisti Bernd Berg, “Bu, kur krizinde beklenen tipik bir düşüş ve yükseliş süreci. İlk olarak kurun zemin bulamadığı panik satışı oluyor. Merkez bankası kurtarmaya gelip eğrinin önüne geçtiğinde kur istikrar kazanmaya başlıyor, volatilite düşüyor ve sonra çok büyük bir ralli görüyorsunuz.” dedi.

Haftalık grafiklere göre MACD göstergesi dolardaki aşağı yönlü baskının sürebileceğini sinyalini veriyor. Günlük grafilere göreyse gösterge, Dolar/TL 'de artık düşüş bekleyenlerin kontrolü ele aldığını işaret ediyor.