Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'de Salı günü gerçekleştirilecek Kongre ara seçimleri öncesi, Demokratların Temsilciler Meclisi'nde kontrolü alması, ancak Senato'da azınlıkta kalmasının beklenmesi ile birlikte, sakin bir seyir izledi.

Aralarında Franklin Templeton Investments'tan Stephen Land'ın da bulunduğu para yöneticileri, Fed'in faizleri artırmaya devam edeceği endişelerinin Salı günkü seçimlerden gelebilecek kısa vadeli güvenli liman desteğine ağır basacağını kaydediyorlar. Aynı yöneticiler, dolar ve ABD-Çin ilişkilerinin de muhtemelen kendilerini yeniden katalizör olarak göstereceğini düşünüyorlar.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.1 düştükten sonra yüzde 0.1 daha gerileyerek, Singapur saati ile 14:01'de ons başına 1,230.04 dolara indi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dünkü yüzde 0.1'lik düşüşün ardından yatay seyretti.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 3.20 seviyelerinde dalgalandı.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Altın yatırımcıların çoğu, yön konusunda fikir edinebilmek için ara seçimlerin sonuçlarını bekliyor" dedi.

Diğer değerli metallerden, gümüş ve platin fazla değişmezken, palladyum yüzde 0.4 değer kaybetti.

ABD'de düzenlenecek 2018 ara seçimleri, Başkan Donald Trump'ın son saatlere girilirken kampanyasını yoğunlaştırması ile birlikte, son yılların en fazla izlenen, en pahalı ve en tedirgin seçimlerinden biri olacak.

Fed politika yapıcıların, Perşembe günü bu yılın sondan bir öncesi toplantılarında gösterge faizi değiştirmeleri beklenmiyor.

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Wang Qishan, Beijing'in ABD ile ticaret anlaşmazlığına çözüm için görüşmeye hazır olduğunu söyledi, ancak ülkesinin yabancı güçlerin "sindirme ve baskılarına" boyun eğmeyeceği uyarısında bulundu.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Pazartesi günü 2,133.1 tona çıkarak 13 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.