Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yavaşlayan küresel büyümenin Fed'in sıkılaştırma temposunu da yavaşlatacağına ilişkin endişelerinin etkisiyle bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesini gördü.

ABD Doları, petrol fiyatlarındaki düşüş ve konut verisinin kötüleşmesi sonrasında traderların Fed faiz artırımı beklentilerini azaltmasıyla geçtiğimiz hafta G – 10 paralarının biri hariç tamamı karşısında geriledi.

Yen, Asya hisselerinin ABD hisselerindeki düşüşü takip etmesinin ardından, üç haftanın zirvesini gördü.

Tokyo'da MUFG Bank Ltd. küresel piyasa araştırması biriminden Minori Uchida, “Fed faiz artırımı beklentilerinin azalması dolar üzerinde baskı oluşturdu. Hisse senetlerindeki düşüşten kaynaklı riskten kaçış algısıyla yen talebi var.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü 8 Kasım'dan beri en düşük seviyesini görmesi sonrasında Salı günkü işlemlerde 1,200.76 puanda fazla değişmedi.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 3.06 seviyesinde tutundu. 10 yıllıkların faizi ay başında yüzde 3.25'e kadar çıkmıştı.

Citigroup stratejistlerinin bu haftaki araştırma notunda doların büyük bir ihtimalle gelecek yıl zirve göreceği beklentisi yer aldı. Morgan Stanley ve Goldman Sachs da benzer tahminlerde bulunmuştu.