Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed'in önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği parasal sıkılaştırmanın hızı konusundaki belirsizliğin arttığı bir ortamda, iki haftayı aşkın sürenin en yüksek kapanış seviyesi yakınlarında işlem gördü ve üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Morgan Stanley stratejistleri, ABD merkez bankası Fed'in, ilerideki faiz artırımlarına yönelik yaklaşımının daha temkinli olabileceğini ve bunun için de yakında söylemini değiştirebileceğini kaydetti. Bu beklenti, faiz ödemesi olmayan altın gibi varlıklara bir miktar destek sağladı.

Spot altın, Perşembe günü yüzde 0.2 değer kazanarak 5 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesinden kapandıktan sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 13:06'da ons başına 1,228.29 dolarda kaldı.

Metal, geçen hafta yüzde 1.1 yükseldikten sonra bu hafta yüzde 0.4 daha prim yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Altının hikayesi, ticaret savaşı riskinin artması ve Fed politikasında dolarda önemli düşüşlere neden olabilecek olası bir U dönüşü ile birlikte çok cazip görünüyor," dedi ve "Tüm bunlar altın fiyatlarının alıcı bulmaya devam edeceğini iaşret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yatay seyrederek üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. Platin yatay seyretti ve bu hafta yüzde 0.2 yükseldi. Palladyum bu hafta yüzde 1.9 değer kaybetti ve dört ayın en büyük haftalık kaybına yöneldi.