Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'dan gelen verilerin beklentilerin altında kalması ve buna bağlı olarak bölgenin ekonomik büyümesine ilişkin endişelerin artmasının ardından, son altı haftada beşinci kez haftalık bazda düştü.

Avrupa ortak para birimi, satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerinin, hem hizmet hem de imalat sektörlerinde yavaşlamanın olması ile birlikte, Almanya'da ekonomik büyümenin Kasım ayında yaklaşık dört yılın en zayıf seviyesinde olduğunu göstermesinin ardından sert düştü.

Zayıf ivme Euro Bölgesi rakamlarında da görüldü. Euro Bölgesi bileşik PMI Kasım ayında, önceki ayki seviyesi olan 53.1'den 52.4'e geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 53 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 gerileyerek 1.1376 seviyesine indi ve gün içinde 1.1365-1.1421 bandında kaldı. İşlem hacmi ise zayıftı.

Euro, geçen hafta yüzde 0.7 kaybettikten sonra, Pazartesi gününden bu yana yüzde 0.3 düştü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu haftayı yüzde 0.3 kazançla geçmeye yöneldi.