Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Saxo Capital Markets küresel makro stratejisti Kay Van-Petersen, piyasanın bu hafta açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarının şahin çıkmasını beklemediğini ve bu durumun dolarda aşağı yön olarak yorumlanacağını kaydetti.

Van-Petersen, hisse senetlerinde beklentinin aşağı ve tahvillerde yukarı olduğunu, bu nedenle piyasanın tutanaklarda, yavaşlayan ekonomik veriler ve nötr faiz gibi güvercin teyitler arayacağını belirtti.

Ancak riskin açık bir şekilde yukarı yönlü olduğunu kaydeden Van-Petersen, "Eğer yavaşlayan veriler, nötr faiz ya da buna benzer konular üzerinde çok az tartışma olur ya da hiç olmazsa, dolarda güçlü bir yükseliş görülebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Van-Petersen, "Ticaret savaşı cephesinde, ABD ile Çin arasında 30 Kasım'daki G-20 zirvesinde varılacak potansiyel bir anlaşma risk varlıkları için kısa vadede olumlu olacaktır, ancak anlaşma olmaması durumunda diğer bir aşağı hareket görülebilir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yüzde 0.2 geriledi.