Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Çin – ABD ticaret savaşına ilişkin yeni endişelerin güvenli varlıkları desteklemesiyle, Salı günkü işlemlerde istikrarını korudu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Pazartesi günkü yorumları, Çin ile olası bir ticaret barışı umutlarını azaltarak küresel risk algısını artırdı.

Trump, Wall Street Journal ile gerçekleştirdiği mülakatta 200 milyar dolarlık Çin ithalatında gümrük vergisini yüzde 10'dan yüzde 25'e artırarak daha da ileri gitmeyi beklediğini ifade etti.

ABD Doları'nın altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini gösteren Dolar Endeksi, 97.01 puan ile 15 Kasım'dan beri en yüksek seviyesine yakın seyrederek istikrarını korudu.

Dolar, güvenli varlık talebindeki artışla birlikte yatırımcıların dünyanın en likit para birimine yönelmesiyle önceki iki seansta değer kazanmıştı. Küresel ekonomik toparlanmanın hız kestiği şeklindeki korkular güvenli varlık talebinin artışında etkili oldu.

OCBC Bank Döviz stratejisti Emmanuel Ng, “Yapısal olarak doların son dönemdeki güçlü duruşu Fed'in şahinliğinden değil piyasanın gerginliğinden kaynaklanıyor.” dedi.

Reuters