Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının para politikasını sıkılaştırma hızına ilişkin işaretler verebileceği Çarşamba günkü konuşmasını ve Perşembe günü açıklanacak Fed toplantı tutanaklarını beklemeleri ile birlikte dar bir bantta kaldı.

Traderlar ayrıca ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin son gelişmeleri de yakından takip ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal'a verdiği mülakatta, Arjantin'de düzenlenecek G-20 zirvesinde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile anlaşmaya varamaması durumunda kalan 267 milyar dolarlık Çin malının ithalatına da ek vergi getirmeye hazırlandıklarını söyledi.

Spot alın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:43'te ons başına 1,222.11 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Inditrade Derivatives & Commodities emtia ve Döviz müdürü Harish Galipelli, "Yavaşlayan küresel büyüme işaretleri ile birlikte, Fed kısa vadede faiz artırımlarını geçici durdurabilir ve bu da altın fiyatlarını destekler," dedi ve "Ayrıca Çin ve ABD arasındaki ticaret anlaşmazılıklarının çözümüne yönelik adımlar büyüme beklentilerini destekler, ancak anlaşmanın daha da gecikmesi ya da mevcut durumun devamı küresel büyümeyi olumsuz etkileyebilir. Genel olarak, altın fiyatlarının kısa vadede yatay ya da yukarı seyretmesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselirken, platin yatay seyretti ve palladyum yüzde 0.3 değer kazandı.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü New York Ekonomi Kulübü'nde bir etkinliğe katılacak ve "Fed'in Finansal İstikrarı İzleme Çerçevesi" konulu bir konuşma yapacak.

Fed'in Aralık ayındaki toplantıda faiz artırımına gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor, ancak Powell, öte yandan, 2019 yılının bir döneminde faiz artırımlarına ara verilmesine ilişkin senaryolar için zemin hazırladı.

Atln destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, yükselişini altıncı güne taşıyarak 3 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Para yöneticileri, haftalık ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, vadeliler ve opsiyonlarda net kısa pozisyon sayısını 27,500 adet azaltarak 4,364'e düşürdü.