Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın eleştirilerinin yeniden başladığı bir ortamda Çarşamba günü yapacağı konuşma öncesi, bir grup Fed yetkilisinden gelen faizler ve ekonomiye ilişkin yorumlara çevirmesi ile birlikte kayıplarını korudu.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Salı günü yaptığı konuşmada, ABD para politikasının optimal uzun vadeli ayarına yaklaşması ile birlikte, devam eden kademeli faiz artırımlarına yönelik desteğini yineledi. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Kansas City Fed Başkanı Esther George and Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de değerlendirmelerde bulundu. Trump, Washington Post'a yaptığı açıklamada, Powell'ı Fed Başkanlığı'na getirmesinden dolayı en ufak bir mutluluk duymadığını söyledi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.6 düştükten sonra, fazla değişmeyerek Singapur saati ile 13:15'te ons başına 1,214.70 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün yüzde 0.2 yükselmesinin ardından yatay seyretti.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik İşlem Müdürü Stephen Innes, "Yıl sonuna doğru ve muhtemelen daha sonrası için de ortaya çıkan güçlü dolar hikayesi, altın için önemli bir sorun oluşturuyor," dedi ve "Clarida dün Fed politikası hakkında daha dengeli yorumlarda bulundu ve bilakis piyasa bu yorumları şahin olarak değerlendiriyor. Piyasaların dikkatleri Powell'ın Çarşamba günkü konuşmasına çevrildi" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmezken, platin yüzde 0.2 düştü ve palladyum yüzde 0.1 değer kazandı.

Piyasayı yönlendirebilecek olaylar;

*Fed Başkanı Powell Çarşamba günü New York Ekonomi Kulübü'nde bir etkinliğe katılacak ve "Finasal İstikrarı İzlemeye Yönelik Fed Çerçevesi" konulu bir konuşma yapacak.

*Fed yetkilileri, Salı günkü konuşmalarında, bazı endişelere rağmen ABD ekonomisine ilişkin iyimser görüş bildirdi.

*Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping Cumartesi akşamı Buenos Aires'te akşam yemeğinde bir araya gelecek. Bu görüşme, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında şiddetlenen ticaret savaşına çözüm için kritik önem taşıyor.