Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed politika yapıcısının kademeli faiz artırımlarını destekleyici yöndeki açıklamaları ve Beijing'in ABD ile ticaret konusundaki gelişmelere ilişkin olumlu değerlendirmesinin ardından düştü.

Yatırımcılar, bir bölümü tersine dönen ABD Hazine tahvillerinin getiri eğrisindeki değişiklikleri izlemeye devam ediyor. Bu değişiklikler, tarihsel olarak, ABD ekonomik görünümüne ilişkin uyarı işaretleri veriyor. altında bugün görülen düşüş, Pazartesi ve Salı günkü yükselişlerin ardından geldi.

Spot altın, Salı günü Temmuz ayından bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,234.64 dolara kadar inmesinin rdından Singapur saati ile 13:28'de 1,235.39 dolara geldi.

Spot palladyum, Salı günü ons başına 1,240.01 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.3 kayıpla 1,229.29 dolara geldi.

Huatai Futures analisti Xu Wenyu, hazırladığı notta, "Altının görünümü kötü değil. ABD'de tahvil balonunun, getiri eğrisindeki uyarı işareti ile birlikte, piyasa üzerinde bir baskı testi oluşturduğunu görüyoruz" dedi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Daniel Been ise, "Piyasa halen ABD ve Çin'den gelen ticaret savaşına ilişkin açıklamalara odaklanmış durumda ve ABD ve Çin'in aslında ne konuda anlaştıklarının belirsiz olmasından etkileniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.5 düşerken, platin yüzde 1.3 geriledi.