Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratlarıdakş düşüş ve Fed'in açıkladığı Bej Kitap'ta bazı bölgelerde büyümeye yönelik iyimserliğin azaldığının vurgulanması ile birlikte sakin bir seyir izledi.

Palaldyum, Çarşamba günü altının üzerine çıktıktan sonra kazançlarını korudu. Bu metale talep, tüketicilerin dizel araçlardan, çevre kirliliğini önleyen ekipmanlarında daha fazla palladyum kullanan benzinli araçlara yönelmeleri ile birlikte arttı.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 06:14'te ons başına 1,238.85 dolara çıktı.

Spot palladyum, Çarşamba günü ons başına 1,261.80 dolar ile tarihi zirvesine çıktıktan sonra yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 1,243.56 dolara geldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Natixis emtia analist Bernard Dahdah, hazırladığı notta, "altında 2019 yılı için beklentimiz ılımlı bir şekilde yukarı," dedi ve Fed'in faiz artırım serisinin, 2019'daki iki artırımla birlikte sona ermesini beklediğini ve bunun da dolar üzerinde baskı oluşturacağını belirtti. Dahdah, altının 2020'de 1,300 dolara yükselmeden önce 2019'da ortalama 1,275 dolar seviyesinde seyretmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.4 düşerken, platin yüzde 0.6 geriledi.

Piyasada izlenen önemli gelişmeler;

*Huawei Technologies Co. CFO'su Wanzhou Meng Kanada'da ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal suçlaması ile tutuklandı. Bu durum Çin'in tepkisini çekti ve kritik bir safhaya giren ABD-Çin ticaret görüşmelerini daha karmaşık bir hale getirdi.

*ABD endeks vadeli kontratları Perşembe günü Asya'daki açılışında düştü ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüksek işlem hacmi ile birlikte yüzde 1.9 kadar geriledi.

*İngiltere Başbakanı Theresa May, Parlamento'da üç kritik Brexit oylamasından yenilgi ile çıkmasının ardından Brexit muhaliflerine pazarlık için partinin önde gelen üyelerinden birini gönderdi.

*Yatırımcılar, bir kısmının terse dönmesi ile birlikte, ABD Hazine tahvillerinin getiri eğrisindeki değişiklikleri izliyor. Eğrinin ters yöne dönmesi, tarihsel olarak, ekonomik görünümle ilgili uyarı işareti olarak değerlendiriliyor. ABD tahvil ve hisse senedi piyasaları Çarşamba günü tatil nedeniyle kapalıydı.