Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmaya varmaksızın çıkma ihtimaline ilişkin endişelerle birlikte yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi sonucu beş ayın en yüksek seviyesi civarında seyretti.

Yatırımcılar ayrıca, Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Salı günü telefon görüşmesi yapması ve gelecekteki görüşmeler konusunda zaman çizelgesi ve yol haritası belirlemek üzere fikir teatisinde bulunması ile birlikte ticaret savaşına ilişkin gelişmeleri de yakından takip ediyor.

Spot altın, Pazartesi günü ons başına 1,251.09 dolar ile 11 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 yükselişle Singapur saati ile 13:21'de 1,246.56 dolara çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra hafifçe geriledi.

IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "İngiltere'deki siyasi belirsizlikler altına diğer bir Brexit desteği daha sağlıyor," dedi ve "Avrupa'daki piyasa sıkıntısından dolayı dolar güçlü seyretti, ancak bu durum altını olumsuz etkilemedi. Çeşitli cephelerdeki belirsizlikler, altının son yükselişinde kanat altı rüzgar oluyor" şeklinde görüş bildirdi

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.5 yükselirken, platin yüzde 0.3 düşüşle üç ayın en düşüğüne yaklaştı ve palladyum yüzde 0.2 geriledi.