Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, küresel ekonomik büyümenin yavaşlamakta olduğuna ilişkin endişeler ve Fed'in faiz artırımlarına ara verebileceğine ilişkin beklentiler ile birlikte altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıklarının artması sonrası yükseldi.

DoubleLine Capital'ın baş yatırım yetkilisi Jeffrey Gundlach, tahvil piyasası göstergelerine göre, Fed'in 2019 ve 2020'de muhtemelen faiz artırmayacağını ve doların zayıflamasının beklendiğini söyledi. Para yöneticileri, 4 Aralık ile biten haftada düşüş beklentisi ile açtıkları pozisyon (kısa pozisyon) sayısını azalttı.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 12:56'da ons başına 1,244.36 dolara çıktı. Metal Pazartesi günü 1,251.09 dolara kadar çıkarak 11 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.1 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Mumbai'de Kotak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "Altına, doların kazançlarını sürdürüp sürdüremeyeceğine ilişkin belirsizlikten dolayı bir miktar alım geliyor," dedi ve "Düşük tahvil faizleri, ABD Hazine tahvil getiri eğrisinin terse döndüğüne ilişkin işaretler ve Fed'den gelen karışık yorumlar, doların görünümünü olumsuz etkiledi ve bu da altına yaradı" şeklinde görüş bildirdi.

Mehta, ayrıca, ETF girişlerinin altın için olumlu olduğunu, ancak hızın yavaş ve fiyata duyarlı olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 değer kazanırken, platin yüzde 0.1 ve palladyum yüzde 0.2 yükseldi.