Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikle bu yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. Sterlin, Perşembe günü İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit adımının Parlamento'da oylanması öncesi savunma durumunu sürdürdü.

ABD para birimi G-10 ülkelerinin paraları karşısında karışık seyretti. Emtia paraları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin mallarına yönelik gümrük tarifelerinin uygulanma tarihini 60 gün ötelemeyi ve ticaret müzakerelerine sonuca ulaşması için daha fazla zaman tanımayı düşünmesinin ardından yükseldi.

Euro dolar karşısında, Almanya ekonomisinin 2018 yılının sonunda sıfır büyüme göstermesi ve resesyona girmekten kılpayı kurtulmasının ardından, erken saatlerdeki kazancını sürdüremedi. Euro Bölgesi ekonomisi ise geçen yılın dördüncü çeyreğimde yüzde 0.2 ile beklenene paralel büyüdü.

Sterlin dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek son bir ayın en düşük seviyesi olan 1.2814'e kadar indikten sonra, 55 günlük hareketli ortalama seviyesinde destek bulmasının ardından kayıplarını geri aldı.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Asya seansındaki kayıplarını geri alarak yüzde 0.2 kadar yükseldi ve 2 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşerek yüzde 2.69'a geriledi.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 10:37'de 1.1272 seviyesine ulaştı. Parite 1.1250-1.1295 aralığında seyretti.