Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, hayal kırıklığına uğratan ticaret verisinin daha fazla teşvik beklentisini artırmasıyla kayıplarını üçüncü güne taşıdı. Asya hisselerindeki yükseliş ile güçlü yuan da güvenli varlık talebini olumsuz etkiledi.

Japon Yeni, Ocak ayı ihracatı ve dış ticaret dengesinin tahminleri ıskalamasının ardından önemli piyasa paralarının tamamı karşısında değer kaybetti. Zayıflayan yurt dışı talebi daha fazla genişlemeci politika ihtiyacını destekleyebilir. Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bu haftaki açıklamasında merkez bankasının daha fazla teşviğin gerekli olması durumunda araç setine bakacağını belirtmişti.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, “Dolar/yen paritesi zayıf ticaret verisiyle yükseliyor. Japonya'nın beklenenin üzerinde açık vermesi BoJ'un -yenin değer kazanmasının Japonya'nın enflasyon görünümünü bozması durumunda daha fazlasının geleceği tehdidiyle- ayağını güçlü bir şekilde genişleme pedalı üzerinde tutmayı sürdüreceğini işaret ediyor.” dedi.

Dolar/yen, Çarşamba günkü erken işlemlerde 110.93 seviyesine kadar tırmanmasının ardından TSİ 08:30'da yüzde 0.17 artıda 110.82 seviyesinden işlem gördü.

Japonya'da ihracat Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.4 azalarak yüzde 5.7'lik tahminden fazla daralma kaydetti. Dış ticaret açığı 1.4 trilyon yen ile 1 trilyon yen seviyesindeki beklentiden kötü geldi.