Bloomberg HT Haberler Piyasalarda "yavaşlama" korkusu sürüyor
PİYASALAR

Piyasalarda "yavaşlama" korkusu sürüyor

  • Uluslararası piyasalarda, Çin'in yavaşlaması ve Avrupa borç krizine yönelik endişeler sürüyor

Giriş: 10 Ekim 2012, Çarşamba 08:37
Güncelleme: 10 Ekim 2012, Çarşamba 12:23

Uluslararası piyasalar, Çin'de büyümenin yavaşlaması ve Avrupa'daki borç krizinin şirket karlarını olumsuz etkilemesine yönelik endişelerden dolayı satıcılı seyrediyor. Bu ortamda, Asya hisse sentleri düşüşünü üçüncü güne taşırken, Asya'da kredi riski son bir haftanın zirvesine çıktı ve petrol değer kaybetti. Kore para birimi won ise 11 ayın zirvesinden gevşedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:11'de, Japonya hisselerinin öncülüğünde, yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratı yüzde 0.2 geriledi. Asya-Pasifik bölgesinden tahvil riski son bir haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Güney Kore para birimi won dolar karşısında yüzde 0.4 gevşeyerek 1,114.80 seviyesine indi. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, petroldeki yüzde 0.5 düşüşün etkisi ile yüzde 0.3 kaybetti. Tayvan'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Alcoa Inc., Çin'de yavaşlayan büyümenin küresel aluminyum talebini düşüreceğini kaydederken, Çin'de Japon otomobillerinin satışları, iki ülke arasındaki toprak sorunu nedeniyle hızlı bir düşüş gösterdi. Bugün açıklanacak olan Ağustos ayı Fransa ve İtalya sanayi üretimi verilerinin, Avrupa borç krizinin büyümeyi olumsuz etkilemesi ile birlikte, düşmesi bekleniyor. Bugün Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile biraraya gelecek olan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, ülkesindeki finansal krizi kontrol altına almakta güçlük çekiyor.