Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Demokrat kanun yapıcılara siyasi baskıyı dikkate almadığını söyleyerek merkez bankasının bağımsızlığını savunduğu belirtildi.

Powell'ın Perşembe akşamı Leesburg, Virginia'da gerçekleştirilen Demokratik Parti toplantısında bir çok kanun yapıcıyla bir araya gelmesi, ABD Başkam Donald Trump'ın merkez bankasına yönelik sık tekrarladığı eleştirileri dikkate alındığında, Fed'in bağımsızlığına ilişkin tehlikeye dikkat çekti.

Basına kapalı toplantıda bulunan iki kaynağın aktardığı bilgilere göre Powell Trump ile tartışmayı kabul etmedi. Buna göre Fed Başkanı, kanun yapıcılara mevcut ekonomik koşullarda faizlerin yaklaşık olarak doğru seviyede olduğunu ve ABD ekonomik büyümesinin faydalarının Fed'in istediği biçimde geniş bir şekilde yayılmadığını söyledi.

Medyanın alınmadığı toplantıda Ohio temsilcisi Joyce Beatty ile mülakat gerçekleştiren Powell, Trump'ın Fed yönetim kurulu için aday gösterdiği isimler ile ilgili görüşünün sorulması üzerine Fed adayları hakkında konuşmadığını dile getirdi. Trump, Fed için iş adamı Herman Cain ile muhafazakar aktivist Stephen Moore'u aday göstermişti.