Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell Salı günkü konuşmasında merkez bankasının yakın zamanda yeniden alevlenen ticaret gerginliğinin ekonomik görünümü nasıl etkilediğini izlediğini söyledi.

Powell, politika yapıcıların büyümeyi sürdürmek için uygun şekilde hareket edeceği konusunda piyasalara güvence verdi.

Fed Başkanı ticaret gerginliğiyle ilgili olarak, "Bu konuların en zaman çözüme kavuşacağını bilmiyoruz. Gelişmelerin ABD'nin ekonomik görünümü açısından sonuçlarını yakından izliyoruz; her zaman olduğu gibi güçlü bir işgücü piyasası ve yüzde 2 hedefimize yakın enflasyon ile büyümeyi sürdürmek için uygun şekilde hareket edeceğiz." dedi.

Powell, mevcut ekonomik gelişmelere ilişkin detaylı bir değerlendirme yapmadı.

Enflasyon ile ilgili değerlendirmede bulunan Powell, enflasyonun gelecek aylarda aşağı yönlü sürpriz yapmayı sürdürmesi durumunda merkez bankasının bu duruma yanıt vereceğini söyledi. Çekirdek enflasyon Fed'in yüzde 2'lik hedefinin bir miktar altında seyrediyor.

Powell, "Aşağı yönlü bir sürpriz, kalıcı olursa, bizi büyümenin hız kestiği ve Fed'in büyümeyi desteklemek için kısa vadeli faizleri yeniden sıfıra çekmek durumunda kalabileceği  bir senaryoya yakınlaştırır." şeklinde açıklamada bulundu.