Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed, Başkan Jerome Powell'ın bugün Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde, Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasası'na (CARES) ilişkin yapacağı sunumun metnini yayımladı.

Koronavirüse karşı alınan ekonomik önlemlerin pandemi kaynaklı resesyonun etkilerini hafiflettiğini söyleyen Fed Başkanı, Kongre'nin ekonominin zorluk çeken kısımlarını canlandırmak için büyük bir ihtimalle daha fazla harcama yapması gerekebileceğini işaret etti.

Bugün kongrede yapılacak sunumun Pazartesi günü yayınlanan metninde "Ekonomimiz bu zorlu dönemden tamamen toparlanacaktır." diyen Başkan Powell, Fed'in toparlanmanın olabildiğince güçlü olması ve ekonomi üzerindeki hasarı sınırlandırmak için elinden ne geliyorsa ihtiyaç duyulan süre boyunca yapacağını taahhüt etti.

Powell'ın üç gün sürecek Capital Hill'deki oturumu Salı günü başlayacak. Hem Powell hem de Hazine Bakanlı Steven Mnuchin Perşembe günkü Senato Bankacılık Komitesi öncesinde konuşacaklar. Powell, Çarşamba günü ABD'nin koronavirüs ayrı bir Temsilciler Meclisi panelinde konuşacak.

Powell, ekonominin karantina önlemlerinin sonlandırılmasının ardından geçen aylarda sıçrama yaptığını ve hanehalkı harcamalarındaki kazançların büyük bir ihtimalle genişletilmiş işsizlik haklarını da içeren federal teşvik çabalarını yansıttığını belirtti.

Hükümetin ağır darbe alan işletmeleri, eyalet ve yerel hükümetleri ve bu sektörlerde çalışan işsiz işçileri desteklemek için daha fazlasını ortaya koyması gerektiğini söyleyen Powell, "Önümüzdeki patika virüsün kontrol altına alınmasına ve hükümetin tüm kademelerinde atılan politika adımlarına göre değişecek." dedi.