Bloomberg HT Haberler Powell: Belirsizlikler görünümü olumsuz etkilemeyi sürdürüyor
HABERLER

Powell: Belirsizlikler görünümü olumsuz etkilemeyi sürdürüyor

  • Fed Başkanı Powell, belirsizliklerin sürdüğünü belirterek, Temmuz toplantısında faiz indirimine gidilebileceğinin işaretini verdi

Giriş: 10 Temmuz 2019, Çarşamba 15:31
Güncelleme: 10 Temmuz 2019, Çarşamba 17:55

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin, ticaret savaşının işletme yatırımlarını zayıflatması ve enflasyonun zayıf kalması ile birlikte sürdüğünü kaydederek, politika yapıcıların bu ay faiz indirimine gitmeye hazırlandığını işaret etti.

Powell, Çarşamba günkü Kongre konuşması öncesinde yayınlanan konuşma metnine göre, "Fed yetkililerinin Haziran ayındaki toplantısında bu yana, ticaret gerilimlerine ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeler, ABD ekonomisinin görünümü üzerimde baskı oluşturmaya devam ediyor görünüyor" dedi ve enflasyon baskılarının durgun kaldığını sözlerine ekledi.

Fed Başkanı'nın yarı yıl konuşması, ABD merkez bankasının, güçlü çıkan istihdam verilerine karşın, 30-31 Temmuz'daki politika toplantısında borçlanma maliyetlerini düşürmeye hazırlandığı yolundaki piyasa görüşünü destekledi.

Traderla bu ayki toplantıda faiz indirimine gidileceğine ilişkin bahislerini güçlendirdi ve 2019 yılının sonuna kadar üç çeyrek puanlık faiz indirimine yakın bir fiyatlamaya doğru hareket ettiler. ABD endeks vadeli kontratları düşüşünü tersine çevirirken, ABD Hazine tahvilleri ralli yaptı ve dolar değer kaybetti.