Advertisement
HABERLER ABONE OL

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2022 Uluslararası Cam Yılı'nın Cenevre Birleşmiş Milletler binasında gerçekleştirilen açılış etkinliğinde, kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Prof. Kırman konuşmasında camın insanlık tarihindeki yeri ve medeniyetlerin gelişimine katkılarına değindi. Bugünün olduğu kadar geleceğin de stratejik malzemesi olan camın 2022 yılına ismini vermiş olmasının önemini vurguladı.

Konuşmasında cam sektörünün temsilcilerine, Şişecam’ın sürdürülebilirlik yaklaşımı konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek global şirket olarak dünyanın gelişim ihtiyaçlarına cevap verirken ondan eksiltmeyen, geçmişten bugüne insanlığın en büyük yardımcılarından olan camın gelişiminde öncü rol üstleniyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na dayalı 2030 Sürdürülebilirlik Stratejimiz “Care for Next” ile “gezegeni koruma”, “toplumu güçlendirme” ve “yaşamı dönüştürme” odaklarımız doğrultusunda camın gelişimini ileriye taşımaya devam ediyoruz.” dedi.

Camın tarihinin 5 bin yıl öncesine dayandığını, cam üretiminin modern insanlık tarihinin en önemli gelişmelerinden ve ana destekçilerinden biri olarak görüldüğünü belirten Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Cama dair algı son 2 yüzyılda çığır açan inovasyonlarla son derece gelişti. Cam teknolojisinde sağlanan ilerleme, modern toplumun mimari, ulaştırma, ilaç, enerji, iletişim, tarım ve görüntüleme teknolojileri gibi kritik alanlardaki temel ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oldu. Geleneksel kullanımıyla zaten vazgeçilmez olan camın eşsiz şeffaflık, şekillendirilebilirlik, sertlik, düşük maliyet, bulunabilirlik ve sürdürülebilirlik özellikleri ile gelecekte de birçok farklı ve yeni uygulamanın temel bileşeni olacağına şüphe yok” dedi.

2019 yılında başlayan küresel salgın ile dünyanın yepyeni bir döneme girdiğini dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kırman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüzde 100 ve sonsuz kez geri dönüştürülebilen cam gibi bir materyale sahip olmak, insan neslinin en önemli şanslarından biridir. Bu vesileyle, camın pandemi döneminde Şişecam tarafından geliştirilen, cam yüzeylerde virüs ve bakterilere karşı etkili V-Block antimikrobiyal kaplama teknolojisi gibi inovatif ürün ve teknolojilerle insanlığın her alandaki mücadelesine omuz verdiğini hatırlamak gerekir. Camın sonsuz gelişim potansiyeli gelecekte de camın ne derece önemli bir konuma sahip olacağının kanıtı niteliğindedir. Cam sektörünün paydaşları olarak hepimizin görevi, gelecek yolunda camın ikamesi olmayan katkılarını girebileceği her alana ulaştırmak ve fayda alanını artırmaktır.”