Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bankacılık sektöründe sendikasyon çalışmaları devam ediyor. Son açıklama QNB Finansbank'tan geldi.

Banka 367 gün vadeli 113,5 milyon dolar ve 200,5 milyon euro sendikasyon kredisi temin ettiğini açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada sendikasyona 19 ülkeden 33 uluslararası bankanın katılım sağladığı bildirildi.

QNB Finansbank, sendikasyon kredisiyle yüzde 130 civarında yenileme rasyosu ile toplam 350 milyon dolar kaynak sağladı.

16 Kasım 2020 tarihinde The Commercial Bank koordinatörlüğü ve Mizuho Bank aracılığı ile imzalanan 367 gün vadeli finansman kredisinin toplam maliyeti ABD doları için Libor artı yıllık yüzde 2,50 ve euro için Euribor artı yıllık yüzde 2,25 oldu.

QNB Finansbank, ayrıca, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Mayıs ayında gerçekleştirdiği 100 milyon euroluk iş birliğini ise 150 milyon euroya çıkardı. Bankanın 2020 yılında EBRD’den sağladığı finansmanın 100 milyon eurosu dış ticaretin finansmanı, 50 milyon eurosu ise KOBİ’lerin desteklenmesi amaçlı kullandırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, başarıyla tamamlanan sendikasyon kredisinin, uluslararası finans kuruluşlarından gelen yoğun ilgiye istinaden yüzde 30 oranında artırılarak yenilendiğine dikkat çekti.

Son birkaç haftadır Türkiye bankacılık sektöründe sendikasyon haberleri birbirini takip etti. Özel bankaların yanında Türk Eximbank da sendikasyon kredisi sağladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan geçen hafta yaptığı açıklamada, Eximbank'ın uluslararası piyasadan 561 milyon dolar tutarında ve 1 yıl vadeli yeni bir sendikasyon kredisi sağladığını açıkladı.