Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Piotr Matys Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı. Matys yarın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklaması beklenen reform programının spesifik önlemler içermesi gerektiğini söyledi. Matys "Yatırımcılar somut önlemler bekliyor. Türk ekonomisinin hızlı bir şekilde toparlanacağını açıklaması bekleniyor ama bu da yeterli olmayacaktır. Yatırımcılar somut detaylar talep edeceklerdir, reformlar ne zaman uygulanacak bunu bilmek isteyeceklerdir" diye konuştu. 

"YENİDEN SEÇİM TÜRK VARLIKLARI İÇİN RİSKLİ"

Piyasaların Türkiye'deki yerel seçimleri yakından takip ettiğini belirten Matys İstanbul'da yeniden seçim olmasının Türk Lirası ve Türk varlıkları için risk olacağını söyledi. Matys "Eğer İstanbul'da seçim tekrarlanırsa tabi ki piyasaların hoşuna gitmez. Politik belirsizlik oluşur ve piyasalar da belirsizlikten hoşlanmaz."  yorumunu yaptı.

Matys Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını devam ettirmesi gerektiğini, faiz indirimin 3. çeyrekte başlayabileceğini de sözlerine ekledi.