Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio'nun altın alım tavsiyesi, piyasada bir miktar dalgalanmayı tetiklemiş olabilir. Bununla birlikte Dalio, değerli metalden yana görüş bildiren uzmanlardan yalnızca biri.

Aralarında Goldman Sachs Group Inc., Cirigroup Inc. ve Morgan Stanley'nin de bulunduğu büyük bankalar geçtiğimiz ay altın tahminlerini yükseltti ya da beklentilerini yineledi. Altın ile ilişkili exchange traded fonlarındaki (ETF) altın miktarı da altı yılın zirvesine çıktı.

Avustralya'da Perth Darphanesi CEO'su Richard Hayes merkez bankası alımlarının coşkuyu artırdığını söyledi.

Ekonomide yavaşlama, faizlerde düşüş beklentileri ve yükselen küresel tansiyon tasarruf aracı olarak değerli metali öne çıkarıyor ve altın, kurumsal yatırımcıların dikkatini daha fazla çekiyor.

Faiz ödemesi olmadığı için düşük faiz oranlarından olumlu etkilenen altın Mayıs sonundan beri Bloomberg Emtia Endeksi'ndeki en iyi getirileri kaydetti.

DWS Investment Management Americas Inc. emtia birimi yöneticisi ve portföy yöneticisi Darwei Kurg, e-posta notunda “Jeopolitik riskler ve çözülmemiş ticaret gerginlikleri dikkate alındığında varlık sınıfına güvenli liman girişleri altın fiyatını desteklemeye devam ediyor.” dedi.

Bridgewater Associates'ın kurucusu Dalio'ya göre merkez bankalarının varlık fiyatlarını destekleyen teşvikleri sınırına ulaşıyor ve ekonomiler üzerinde zayıflatıı etkileri var. Dalio, LinkedIn iletisinde “Bu tarz teşvikler daha fazla negatif reel ve nominal getirilere yol açarak yatırımcıların altın gibi alternatif için arayışını tetikleyecek.” dedi.