Advertisement
HABERLER ABONE OL

Re-Pie, 2022 yılında fintech, oyun sektörü, teknoloji, sağlık ve gayrimenkul gibi alanlarda 40’tan fazla işlem ile toplam yatırımlarının 1,7 milyar lirayı aştığını açıkladı.

En büyük işleminin 15 milyon dolar tutarındaki yatırım ile Modanisa’ya yaptığını kaydeden Re-Pie, geçen yıl 43 girişim sermayesi yatırım işlemiyle toplam 63,2 milyon dolar yatırım yaptığını belirtti.

2022 yılında portföy büyüklüğü yüzde 146 oranında artarak 16 milyar lirayı aşan şirketin yatırımlarının yaklaşık yüzde 62’lik bölümü girişim sermayesinde, yüzde 29’u ise gayrimenkul sektöründe yer alıyor. Yüzde 2’lik kısmı da özel portföy yönetimi ve menkul kıymet fonları oluşturuyor.

18 adet gayrimenkul ve 25 adet girişim sermayesi yatırım fonu, 2 menkul kıymet yatırım fonu ve bir de Fiba Emeklilik ile beraber yönettiği Galatasaray Emeklilik fonu bulunan şirket, 2022’de Webrazzi ile Girişim Sermayesi Yatırım Fonları kurmak için anlaştı.

Re-Pie Portföy Yönetimi Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emre Çamlıbel, “Teknoloji ve yenilikçilik odaklı iş modellerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Fintech, deeptech ve sağlık gibi büyüme potansiyeline sahip alanlar odağımızda olmayı sürdürecek. Portföyümüzdeki mevcut sektörlerde büyümeye devam etmenin yanı sıra enerji, endüstri ve teknoloji alanlarında da önümüzdeki dönemlerde önemli girişimlerimiz olacak.” dedi.