Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İlk fon 100 milyon TL büyüklüğe sahip Webrazzi Web3 GSYF olacak. Bu fon 2023 yılının başında yatırımlara başlayacak.

Fon ağırlıklı olarak blockchain tabanlı girişimler, blockchain altyapıları, Web3’e odaklı oyun stüdyoları, NFT tabanlı teknolojiler, Web3 ve NFT odaklı pazaryerleri gibi teknoloji ve servislere yatırım yapılacak.

Webrazzi Kurucu & CEO’su Arda Kutsal girişim sermayesi fonları hakkında “16 yıl önce Türkiye’de teknoloji ekosistemi yaratmak için çıktığımız yolda, 2021 yılında Londra merkezli Tech.eu’yu satın alarak Avrupa’yı da operasyonumiza dahil ettik. Bugünse Re-Pie ile birlikte Türkiye’nin geleceğinde önemli rol oynayacak girişimleri yatırımlar sayesinde de destekleme adımına geçtiğimiz için çok mutluyum.” açıklamasını yaptı.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin ise "Türkiye’nin en büyük alternatif fon yönetim şirketi olarak Webrazzi ile girişimlere erken aşamada ulaşmak ve onları büyütmek misyonumuzun en önemli parçası. Bu fonlar serisi, Webrazzi kitlesine bilgi ve haberin ötesinde yatırım imkânı da sunmuş olacak. Webrazzi Repie Girişim Sermayesi Yatırım Fonları ile daha erken aşamada girişimlere ulaşarak başarımızın katlanacağına inanıyorum.” dedi.