Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Gerçek Oto Otomotiv Grup Başkanı Serkan Sucu faiz indiriminin gelecek haftalarda yansımalarının görüleceğini belirterek "Şu an bireysel kredi faizleri otomotivde % 1.29 seviyelerinde, bu indirimden sonra 1'lere geleceğini öngörüyoruz. İlk 9 ayda 281 binlik adet satış söz konusu oldu. Faiz indirimi showroom trafiğimizi % 15 artırmıştı, yıl sonuna kadar bu hızın artarak devam edeceğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Türk Yapı Malzemeleri Sektör Başkanı Serdar Urfalılar atılan adımın yatırım kararlarını pozitif etkileyeceğini belirtti. Urfalılar "ama bankaların ticari kredi faizlerine hızlı yansıma olabilir mi herkesin tereddütü var. Eğer hızlı yansırsa kapasite artışı yapmaya çalışıp yapamayan firmalara pozitif yansıyacaktır" ifadesini kullandı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci indirimden memnun olduklarını ancak bu faizin bile yatırım için çok uygun olmadığını söyledi.

ASF Otomotiv Satış Müdürü Nilgün Çimen ise bu adım sonrası toplam satışlarda 400 binli rakamları görmeyi umduklarını belirtti. Çimen "29 Ekim'den sonra faiz oranları geri çekilecek. Daha önce kamu bankalarında yerli üreticiler için faizler % 0.49 - 0.69 oranlarına çekilmişti. Bu da biraz sektörü hareketlendirmişti. Bu faiz indirimi özel bankaların da bu işe dahil olacağı anlamına geliyor. Pazarda bu faiz indirimiyle satışlarda 400 binli rakamları görmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu.