Advertisement
HABERLER ABONE OL

Otomotiv, sigorta, geri dönüşüm ve yazılım sektörlerinde hizmet veren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşması hakkında değerlendirmede bulundu.

Telli, yapılan düzenleme ile kurulacak mekanizmanın sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruyacağının altını çizdi. Tasarruf finansmanının özellikle dar gelirli kişilerin küçük tasarruflarını sisteme dahil ederek konut ve araç edinebilmesi için iyi bir yöntem olduğunu belirten Telli, yasa ile birlikte bu modelin finansal bir enstrüman olarak yerini bulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Finansal şirketlerin, belli bir disiplin içerisinde, denetime açık bir şekilde ve risk yönetimi yaparak çalışmasının bir zorunluluk olduğunu belirten Telli, “Birikimevim olarak yola çıkarken regülasyona tabii yapıların altyapısına uygun bir kurgu geliştirmeye çalıştık. Bu nedenle uluslararası standartlara uygun finansal çalışmalar yapılarak bilgi teknoloji yatırımı, bilgi güvenliği, risk yönetimi ve iç kontrol anlamında gerekli hazırlıklarımıza da yaparak Birikimevim’i sürece hazır hale getirdik.” dedi.