Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan Dr. Cüneyt Demirgüreş, TCMB başkanlığındaki değişim sonrası piyasaların tepkisinin nasıl devam ettiğini yorumladı.

Dr. Cüneyt Demirgüreş, TCMB başkanının değişmesi hakkında, “Piyasalar, başkanın neden değiştirildiğini anlamıyor ve değişikliği kabullenemeyecek gibi duruyor.” dedi.

Türkiye’nin makroekonomik göstergelerini ve büyüme verilerini değerlendiren Demirgüreş, “Borçlanmada TL’ye ağırlık verilecek diyoruz. 2012’de borçlanmanın yüzde 72,5’i TL’ydi. Biz insanları TL’ye inandırıyorduk. İnsanlar TL borç kağıtlarını kabul ediyorlardı. Ancak şu an yüzde 44’e düşmüş durumda. Yani yüzde 56 Döviz cinsinden borçlanıyoruz. Son 4 senedir tek haneli enflasyon yok. Resesyon beklemem ama çok yavaş büyüyoruz.” açıklamasında bulundu.

2020'de yabancıların olmadığı hisselerde güzel getiriler sağlandığını söyleyen Demirgüreş, Borsanın ucuz olmasına rağmen yabancıların yıl başından beri satışta olduğunu kaydetti.

Demirgüreş, özsermaye karlılığının yüzde 10 olmasının çok düşük olduğunu ve yatırımcıların borsa şirketleri üzerine araştırma yapmaları gerektiğini söyledi.