Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT'nin düzenlediği İnsan Kaynakları Zirvesi webinarı “Patron Gözünden Çalışma Hayatında Başarı” adlı oturumda Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven pandemi döneminde iş yükünün lojistikte birçok diğer sektöre göre artış gösterdiğini ve istihdamı arttırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Döven, “Salgın nereye götürüyorsa o yöne doğru gittik. Bizim birçok şirketimiz olduğu için bir kısmı etkilendi bir kısmı pozitif etkilendi. Lojistik tarafından konuşurken bir normal devam ederken üstümüzde bir anda yük gördük. İnsanlar evde kalıp tüketmeye başladı işler arttı. Lojistik depoları kullanan büyük marketler depolar bizim de eskiye göre daha fazla arttırdık. İstihdamımızı da arttırdık. Biz tam tersi sokağa çıktık. Başka bölümlerimizden destek aldık. Marketler AVM’ler normale döndükçe bizde normale döndük” dedi.

Pandeminin yük getirdiği ve daha fazla çalıştıklarını söyleyen Döven, 2. dönemin verilerinin yarın açıklanacağını ama birinci dönemde yüzde 49- 55 arasında bir büyüme olduğunu. Lojistikte tahminen yüzde 50 bir büyüme gerçekleşeceğini söyledi.

Pandemi döneminde çalışan sayılarını arttırdıklarını söyleyen Döven, “Biz iş verenler olarak insan bulamıyoruz depoda lojistikte şoför bulamıyoruz ama Türkiye’de işsizlik var diyoruz.. İnsanlar ya iş beğenmiyor bir sorun var orta yol bulmak gerekiyor. İnsanlar devletten mi iş istiyor bilemiyorum. Dünyanın en büyük sorunları iş adamının çalıştırmak istediği adam bulamaması kısacası kimse çalışmak istemiyor gibi… Çin, Japonya, Almanya ve ABD’nin kalkınmasındaki sebebi toplumunun limitsiz çalışmasından, kalkınmasından kaynaklanıyor. Çalışmayı istemek yerine beklenti içinde ve umutsuz olmak daha ön planda gibi geliyor” diye belirtti.

İşe alımlarda 100 kişinin 70’iyle 2 kere görüştüğünü söyleyen Döven, “Hedeflerini ve pozitif sözlerine bakıyorum. Kriter kişinin arzusu var mı gelecek beklentisi var mı bu samimiyetin içinde bunu anlamaya çalışıyorum. CV ye baktığınızda sanki standartmış gibi herkes aynı şeyleri yazıyor. Merkezi yönetimde kadın sayımız fazladır. Genç çalışan sayımızda fazladır, dinamiktir. İşe aldığım insanları bir personel olarak değil takıma yeni bir üye olarak alırım” dedi.

Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Döven, çalışanlara işlerinden işlerini severek yapmalarını istediğini, çalışanları ile beklentilerin ortak noktada çalışanın kendi geleceği, ailesinin, şirketin ve ülkesinin geleceğini düşünmesi gerektiğini söyledi.

“Gençlere lojistik bölümü tavsiye eder misiniz?” sorusuna Döven, “Çok ihtiyaç var pandemide gördünüz savaşta, barışta ve sağlıkta da işe yarar lojistik. Evde oturup internetten sipariş verdik bu süreçte… Lojistiği olmayan hiçbir şirket olamaz” dedi.