Advertisement
HABERLER ABONE OL

Reytaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş., Tofaş ile yaptığı iş anlaşmasını Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

KAP’a yapılan açıklamada “Şirketimiz ile Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.arasında, üretim yedek parçalarının lojistik operasyonları için 3 yıl kesintisiz ve 2 yıl da opsiyonel olmak üzere toplam 5 yıllık ‘Milk-Run Sözleşmesi’ imzalanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Yeni imzalanan sözleşmeye göre 3 yılda yaklaşık 500 milyon TL+KDV ciro beklentisi bulunuyor.

Milk-Run iç ve dış lojistikte kullanılan hammadde malzeme ya da ürün çekme sistemi olarak tanımlanır. Milk-Run operasyonlarında, günlük olarak müşterilerin üretim programına göre imalatçılardan fabrikalarına ulaştırılan malzemelerin akışında üretim, stok ve mal kabul kısıtlarına göre bir planlama gerçekleştirilir.

Adını Amerika Birleşik Devletleri’nde süt dağıtımından alan Milk-Run Taşımacılık, araç tarafından belirli bir program çerçevesinde çeşitli noktalardan aynı veya farklı yüklerin alınarak bir veya birden fazla noktaya teslim edilmesi ve teslimatlar sırasında boş kapların toplanması veya tüm teslimatlar tamamlandıktan sonra ters güzergâh izlenerek boş kapların toplanarak geri getirilmesi sistemine dayanıyor.