Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkmenistan, Rusya, Türkiye ve Cezayir'de Japon şirketleriyle on yıldan fazladır iş birliği yapan Rönesans’ın Japon ortaklarıyla gerçekleştirdiği projeleri genişletmesi bekleniyor.

Nikkei Asia ile röportaj gerçekleştiren Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Rönesans Holding'in 3 milyar dolara varan ortak projeler için Japon şirketlerle görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Gerçekleştirilmesi planlanan projeler arasında, Kazakistan ve Özbekistan'da hastane inşa edilmesi olduğunu söyleyen Ilıcak, projelerin ayrıca Türkiye'de inşa edilen bir petrokimya sanayi bölgesinde güneş enerjisinden yeşil hidrojen üretmeni de kapsadığını dile getirdi.

Ilıcak verdiği demeçte, şirketin ayrıca Japon ortaklarıyla daha fazla entegrasyon sağlamak için Japon bir mühendislik şirketinden hisse satın almayı da istediklerini açıkladı.

Ilıcak ayrıca, Rönesans'ın Cezayirli milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla yürüttüğü yapım aşamasında olan petrokimya tesisindeki hisselerinin bir kısmını satmak için Japon bir şirketle görüştüğünü söyledi.

Şirketinin geçen yıl yüzde 78'i Türkiye dışından olmak üzere, 4,6 milyar dolarlık konsolide gelire sahip olduğunu söyleyen Ilıcak, bu yılki gelirin 5 milyar dolarlık tahmine kıyasla 4,2 milyar dolara düşmesini beklediklerini açıkladı.