Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen toplam kişi sayısı 49 milyon 56 bini geçti.

Ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 239 bine yakın kişi yaşamını yitirdi.

Rusya’da toplam vaka sayısında rekor

Rusya, Cuma günü 20.582 yeni koronavirüs vakasıyla rekor bir sayı kaydederek, ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 733 bini aştı. Yetkililer ayrıca, son 24 saat içinde 378 kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylelikle salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 29 bine yaklaştı.

Fransa, Avrupa'da toplam vaka sayısının en yüksek olduğu ülke

Fransa'da virüs bulaşan kişilerin sayısı son 24 saatte 58 bini aşmasıyla toplamda 1 milyon 601 bine çıktı. Bu rakam, "salgının başından bu yana ülkede ve Avrupa'da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı" oldu.

Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede 367 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle virüs kaynaklı can kaybı 39 bini aştı.

Kovid-19 vakalarındaki hızlı artış nedeniyle Fransa genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Almanya ülkede kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısına ulaştı

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsünce yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 21 bin arttı. Böylelikle toplam vaka sayısı 619 bini aştı.

Bugün açıklanan rakam ilk kez 20 bini aşarak salgının başından bu yana ülkede kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Almanya’da yeni vakalardaki artış hızının düşürülmesi için hafta başında yeni kısıtlayıcı önlemler yürürlüğe girmişti.

Buna göre, Kasım sonuna kadar tiyatro, sinema, opera ve konser salonları kapalı olacak, spor salonları, yüzme havuzları, eğlence alanları, masaj ve kozmetik salonları hizmet vermeyecek.

Mağazalar 10 metrekareye kadar 1 kişi bulunacak şekilde müşteri kabul edebilecek. En fazla iki hanenin bir araya gelmesine izin verilecek.

İtalya'da Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini geçti

İtalya'da Kovid-19 salgınında, son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 445 artarak 40 binin üzerine çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 34 binden fazla kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bu sayı, salgın başladığı Şubat’tan bu yana ülkede bir günde kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Son verileri değerlendiren Sağlık Bakanlığı Salgın Önleme Müdürü Prof. Gianni Rezza, "Bugünün verileri iyiye gitmiyor. Son günlerde stabil seyir var gibiydi ama bugünün verileri yine yükseliyor. Bu bize, virüsün küresel çapta devam ettiğini ve onu durdurmak gerektiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

İtalya'da restoran sahipleri, hükümetin Kovid-19 salgınına yönelik aldığı restoranların faaliyetlerini kısıtlayan tedbirlerin kendilerine büyük zarar verdiğini ifade etti.

Hindistan'da Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler

Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 125 bine yaklaştı.

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, Hindistan, "dünyada en fazla vaka tespit edilen 2'nci, virüse bağlı en fazla ölümün görüldüğü 3'üncü ülke" konumunda bulunuyor.