Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Suudi Arabistan'ın yeni göreve getirilen Petrol bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, ülkesinin petrol politikasında dramatik değişiklikler olmayacağını söyledi.

Prens Abdulaziz, Pazartesi Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Enerji Kongresi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'da radikal hiçbir şey yok. Bir kişi gider, bir kişi gelir," dedi ve "Temel olarak Suudi Arabistan'ın enerji politikasının birkaç direk üzerinde durduğunu düşünüyorum. Bu direkler değişmedi" değerlensirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan Kralı Salman haftasonu, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) Rusya ve diğer üreticilerle birlikte hazırladığı üretim kısıntısı anlaşmasının mimarlarından biri olan eski Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'i görevden aldı. Prens Abdulaziz devamlılığı vurgularken ve diğer üreticilerle diyaloğu sürdürme taahhüdünde bulunurken, petrol politikasından sorumlu ilk kraliyet ailesi üyesi olmasından dolayı, bu atama dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan bu ülkede önemli bir değişikliği işaret ediyor.

OPEC üyesi Birleşik Arap emirlikleri'nin (BAE) petrol bakanı Suhail Al Mazrouei, Pazar günü Abu Dhabi'de Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Prens Abdulaziz çok kararlı, piyasa söz konusu olduğunda, çok güçlü bir kişilik," dedi ve "Suudi Arabistan'ın piyasayı dengeye getirmeye yönelik liderlik rolünün tüm üreticiler için faydalarını anlıyor" değerlendirmesinde bulundu.